Για να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Η χρήση του ιστότοπού μας σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.

Κατακόρυφες στροβιλοφόρες αντλίες

Κατακόρυφες στροβιλοφόρες αντλίες

Δύο κατακόρυφες στροβιλοφόρες αντλίες από την Anavalos Pumps εγκαταστάθηκαν στο νησί της Σάμου, αντικαθιστώντας με επιτυχία δύο παλιές, θορυβώδεις αντλίες από χυτοσίδηρο που προκαλούσαν λειτουργικά προβλήματα. Η εγκατάσταση σε θέση και λειτουργία των νέων μονάδων έγινε με επιτυχία. Οι παλιές και θορυβώδεις αντλίες από χυτοσίδηρο έχουν αντικατασταθεί με δύο νέες αντλίες που είναι πιο κατάλληλες για χρήση σε θαλασσινό νερό. Ο χρήστης αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα με τις προηγούμενες αντλίες. Οι νέες αντλίες αναμένεται να παρέχουν καλύτερη απόδοση και να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Οι νέες αντλίες είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 316L, το οποίο ελαχιστοποιεί τη διάβρωση που προκαλείται από το θαλασσινό νερό. Είναι σημαντικό τα περισσότερα από τα μέρη της αντλίας να χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό για την προστασία έναντι χημικής διάβρωσης.

Οι αντλίες είναι εγκατεστημένες στον τοπικό αυτόνομο σταθμό παραγωγής ενέργειας ΔΕΗ που παράγει μέγιστη εγκατεστημένη ισχύ 50 MW. Ο σταθμός παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην τοπική κοινωνία και αποτελεί βασική υποδομή για το νησί. Με την αξιόπιστη λειτουργία αυτών των αντλιών, ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός μπορεί να συνεχίσει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην περιοχή.

Κάθε αντλία μπορεί να αποδίδει 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα σε 40 μέτρα συνολικού δυναμικού μανομετρικού και κινείται ηλεκτρικά από κινητήρα ABB 200 kW.