Για να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Η χρήση του ιστότοπού μας σημαίνει ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.

Μονάδες αντλιών

Μονάδες αντλιών

Οι 6 μονάδες αντλιών Anavalos Pumps κατακόρυφου τύπου στροβιλοφόρας αντλίας λειτουργούν εδώ και πάνω από ένα χρόνο στο νησί της Μυτιλήνης στην Ελλάδα. Αυτές οι αντλίες αποτελούν μέρος του τοπικού σταθμού παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ που παράγει μέγιστη εγκατεστημένη ισχύ 107 MW. Αυτές οι αντλίες λειτουργούν συνεχώς για να βοηθήσουν στη διατήρηση της παραγωγής ενέργειας του σταθμού. Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην τοπική κοινωνία (περίπου 100.000 πληθυσμός).

Για να αντέχουν στο δύσκολο και διαβρωτικό περιβάλλον του θαλασσινού νερού, οι 6 μονάδες έχουν κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα δύο φάσεων (DUPLEX). Αυτό το υλικό επιλέγεται για την ανώτερη αντοχή στη διάβρωση και την αντοχή του που εξασφαλίζει μακροζωία και λειτουργική απόδοση των μονάδων. Η χρήση τέτοιου υλικού υψηλής ποιότητας αντανακλά τη δέσμευση για ποιότητα και αξιοπιστία και αποτελεί απόδειξη της τεχνογνωσίας που εφαρμόζεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή των μονάδων για να αντέχουν στις σκληρές συνθήκες θαλασσινού νερού.

Κάθε αντλία μπορεί να αποδώσει 1500 κυβικά μέτρα ανά ώρα σε 40 μέτρα μανομετρικού Οι έξι αντλίες ελέγχονται από inverter, ώστε να υπάρχει πάντα σταθερή πίεση στο σύστημα με παράλληλη λειτουργία ανάλογα με τις ανάγκες του σταθμού. Η εναλλακτική λειτουργία κάθε αντλίας διασφαλίζει ότι όλες οι αντλίες έχουν τις ίδιες ώρες εργασίας, κάτι που στην πραγματικότητα παρέχει μακροχρόνια λειτουργία στο σύστημα.